Ţiriac i-a servit un rever în „plină figură” șefului WTA

0

Deranjat de atitudinea lui Steve Simon, președintele director-general al WTA, vizavi de prietenul și fostul său coleg Ilie Năstase, Ion Țiriac i-a adresat primului o scrisoare deschise în care încearcă să pună lucrurile la punct pe un ton ferm.

 

”Vă adresez această scrisoare în calitate de proprietar al turneului de la Madrid. Este pe deplin adevărat că finala a fost spectaculoasă, iar pentru această recunoaștere vă mulțumesc cu adevărat pentru cuvintele dumneavoastră amabile. Pe de altă parte, din păcate, ați făcut o remarcă ce în opinia mea a fost complet ruptă din context. Senatorul Ilie Năstase este primul număr 1 mondial al tenisului (1973) care a fost atenționat și suspendat — provizoriu — de către ITF, în timpul întâlnirii de Fed Cup dintre România și Anglia. Spre uimirea mea și a altor profesioniști și oficiali din lumea tenisului, la această competiție a fost numit supervizor un cetățean englez, ceea ce în opinia noastră este inadmisibilă, ținând cont că întâlnirea a fost între România și Anglia.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

În orice caz, ITF, realizând că nu poate condamna pe nimeni înainte să aibă loc o judecată, a decis pe data de 12 mai 2017 să emită un comunicat de presă clarificând faptele referitoare la suspendarea lui Ilie Năstase  Suspendarea provizorie impusă domnului Năstase de IAP pe 23 aprilie se aplică doar evenimentelor ITF și astfel nu include turneele de Mare Șlem. Așa cum se poate vedea, dl. Năstase nu este suspendat de la niciun turneu de tenis incluzând Grand Slams, ATP, WTA, el este suspendat doar pentru evenimentele ITF. Eu cred că dl. Năstase și-a plătit de mult obligațiile față de tenis în ultimii 50 de ani, contribuind la transformarea acestui sport de la nivel elementar la unul cu adevărat de vârf, urmărit de miliarde de oameni.

Să nu uităm că el a obișnuit să aibă o personalitate curată și extravagantă din toate punctele de vedere. Cred că WTA trebuie să prevadă să-și ceară scuze pentru declarația pe care ați făcut-o în public astăzi. Dacă, după judecata ultimei instanțe, cineva este găsit vinovat de unele acuzații, atunci situația s-ar putea schimba. Între timp, aș dori să menționez că trofeul pentru acel eveniment se numește Trofeul Ion Țiriac.

Cu mult înaintea turneului, le-am menționat organizatorilor că eu doresc în continuare ca dl. Năstase să fie prezent la ceremonia finală și nu regret că am procedat astfel, ținând cont că și la turneul ATP de la București, Ilie Năstase a fost personalitatea care a înmânat trofeul (care ne poartă numele) câștigătorului timp de 23 de ani.

Regret profund declarația dumneavoastră, acum când ITF și-a clarificat în urmă cu aproape o săptămână poziția. Sper că odată cu această scrisoare noi gândim acum într-un mod asemănător și este posibil să aveți o mai bună înțelegere a situației”.

Anterior, Steve Simon afirmase într-un comunicat despre Năstase că: „Locul său nu era pe teren astăzi (sâmbătă). El a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională (ITF) pentru atitudinea sa grosolană și noi i-am retras acreditarea în așteptarea încheierii anchetei”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele