Ungaria face referendum pe tema candidaturii pentru organizarea Olimpiadei din 2024

0
- Reclama -

Candidatura Budapestei pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 se află în acest moment sub semnul întrebării. O organizație politică din Ungaria, Momentum, a reușit să strângă peste 200.000 de semnături împotriva organizării JO, îndeplinind condițiile legale pentru organizarea unui referendum pe această temă.

Pe acest fond șansele Budapestei de a mai organiza JO, evident dacă trece de hop-ul referendumului, tind spre zero, în cursă, cu șanse rămânând celelalte două orașe care mai candidează: Los Angeles și Paris. Ungaria a mai încercat de cinci ori să găzduiască Jocurile Olimpice de vară, dar de fiecare dată a pierdut.

Potrivit Agerpres, premierul maghiar Viktor Orban s-a declarat un susținător convins al candidaturii, dar el a precizat că va aștepta să vadă și părerea locuitorilor capitalei. Mișcarea Momentum nu respinge în totalitate organizarea unei olimpiade la Budapesta, dar susține alegerea unui moment mai potrivit, când țara va fi mai prosperă. O anchetă realizată între 25 și 31 ianuarie și publicată săptămâna trecută a indicat că 51,95 dintre locuitorii Budapestei vor vota împotriva olimpiadei. În decembrie, la un alt sondaj, 55% din populația capitalei susținea organizarea JO 2024.

Gazda JO din 2024 va fi anunțată pe 13 septembrie la Lima.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele