Tiriac și-a redeschis patinoarul după ce a oprit în instanță stoparea construcției căii ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni

0

Ion Țiriac a redeschis patinoarul din Otopeni, după ce a obținut în instanță blocarea construcției căii ferate dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Patinoarul din Otopeni a fost închis câteva luni, ca reacție de nemulțumire a omului de afaceri cu privire la faptul că viitoarea cale ferată urma să treacă în apropierea patinoarului, acesta fost redeschis luni.

Ion Țiriac și alți investitori din zonă au blocat cu ajutorul unei decizii în instanță construcția căii ferate dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, acesta fiind absolut necesară pentru desfășurarea în condițiile promise a turneului Euro 2020.

Țiriac, președinte Federației Române de Tenis, a făcut un demers în instanță, alături de alți investitori, toți fiind nemulțumiți de faptul că actualul proiect le afectează investițiile din zonă.

Citește și Nouă cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va secționa campusul Fundației Ion Țiriac

Curtea de Apel București a decis vineri, 11 octombrie 2019, stoparea imediată a lucrărilor. Chiar dacă decizia este executorie, susțin cei de la money.ro, aceasta poate fi atacată în instanța superioară. Acțiunea în instanță a demarat la data de 25 septembrie 2019, atunci când Ion Țiriac, alături de alți importanți oameni de afaceri, dar și persoane fizice, au deschis un proces în contecios administrativ și fiscal, la Curtea de Apel București, îndreptat spre Guvernul României, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Este vorba despre Airport Retail Park Otopeni SRL, Dongo BV Real Estate SRL, Daneridge România SRL, Art Pack SRL, Central Ice Rink SRL, Fundaţia Ţiriac, Mărişoiu Roxana Gabriela, Mariana Iancu şi Comtel Focus S.A. Toate aceste societăți au fost lezate de modul în care s-a pus în practică proiectul legat de construcția căii ferate dintre Gara de Nord și Otopeni.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele