Tolontan audiat la DIICOT după o plangere depusă de Băluță, primarul PSD-ist de la Sector 4

0

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost chemat joi la DIICOT, pentru a fi audiat în legătură cu o plângere depusă împotriva lui de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

 

Potrivit unor surse judiciare, plângerea primarului vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj, fiind reclamat faptul că s-ar fi încercat deturnarea unei licitaţii prin publicarea unor articole în presă.

„Jurnaliştii ‘Libertatea’ Mihai Toma şi Cătălin Tolontan sunt prezenţi la DIICOT, unde au fost chemaţi ca martori, după plângerea formulată de primarul Daniel Băluţă. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, s-a considerat lezat de articolele publicate în ‘Libertatea’ şi a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ştergerea articolelor despre el, pedepsirea ziariştilor la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi condamnarea lor penală, către DIICOT. Cea mai recentă acţiune a primarului Daniel Băluţă este cea către DIICOT. Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că ‘el a făcut plângere penală la adresa mai multor jurnalişti, de la mai multe publicaţii, pe ideea că aceştia s-au organizat împotriva lui şi că se simte presat şi şantajat’. Nu cunoaştem încă, cu certitudine, despre ce alte publicaţii e vorba. Din partea ‘Libertăţii’, plângerea penală a politicianului PSD către procurori îi vizează pe ziariştii Mihai Toma şi Cătălin Tolontan”, a scris Tolontan, pe Facebook.

Vezi și Cheltuielile inutile ale primarului Daniel Băluță ies la iveală

Ziarul „Libertatea” relatează că primarul Daniel Băluţă a introdus în decembrie 2020 o acţiune în instanţă la Judecătoria Sectorului 2 împotriva Ringier România, compania care editează acest cotidian, şi a ziariştilor Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan. Primarul a considerat că ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defăimător”.

Ulterior, Băluţă a depus, spune „Libertatea”, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe motiv că a fost discriminat „în calitate de primar”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele