UPDATE, reacția USR! Tomac, PMP: Clasarea acuzaţiilor la adresa şefilor Jandarmeriei, „o adevărată lovitură” la adresa democraţiei

0
- Reclama -

Potrivit USR, decizia DIICOT este ”o rușine pentru societatea românească, o palmă pe obrazul miilor de protestatari pașnici care și-au văzut încălcate grosolan drepturile și le-au fost puse în pericol sănătatea și integritatea”.

 

Decizia DIICOT reprezintă, totodată, un nou eșec al guvernării liberale de a repara după PSD și de a reda oamenilor încrederea în instituțiile statului prin oferirea, în primul rând, a adevărului, mai atrage atenția USR.

”Reprimarea manifestației din 10 august nu putea să aibă loc cu atâta ferocitate fără inițiativa și aprobarea unor oameni cu poziții de conducere în rândul forțelor de ordine și, mai sus, în statul român. Pretenția că responsabilitatea aparține câtorva acari păuni din Jandarmerie sfidează zecile de mii de participanți care au văzut cu ochii lor acolo. Am fost unul dintre acești oameni. Nu avem nevoie de încă un dosar al mineriadei, prelungit pe zeci de ani de zile fără să ajungă la o concluzie. Românii așteaptă un răspuns clar pentru reprimarea demonstrației din 10 august. Până acum nu există”, a declarat Dan Barna, președintele USR, potrivit unui comunicat de presă.

 

- Reclama -

Știre inițială

Clasarea acuzaţiilor la adresa şefilor Jandarmeriei în dosarul privind protestul din 10 august 2018 reprezintă „o adevărată lovitură” la adresa democraţiei, dar şi „o tentativă de falsificare a istoriei”, a afirmat, miercuri, preşedintele PMP, Eugen Tomac.

El a calificat drept „ruşinoasă” clasarea dosarului şi şi-a exprimat speranţa că ancheta va fi reluată.

„Avem de-a face cu o tentativă de falsificare a istoriei şi, în acelaşi timp, cu o uriaşă nedreptate pentru victimele violenţelor jandarmilor. Orice om de bună credinţă îşi dă seama, când vede imaginile Mineriadei din 10 august, că represiunea s-a făcut la ordin politic şi dincolo de limitele legii. Speranţa mea este că ancheta se va relua cât mai curând, că nu va trebui să aşteptăm peste 30 de ani, ca în cazul dosarelor Mineriadei şi Revoluţiei, pentru ca vinovaţii să răspundă”, a scris Tomac, pe Facebook.

DIICOT a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018, atât partea în care au fost cercetaţi şefii Jandarmeriei, cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat.

Totuși Dosarul 10 august continuă, susține procurorul general

În urma acestei decizii, au scăpat de acuzaţii colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Citește mai multe despre 10 august: 10 august: informările primite de la servicii nu indicau riscuri la adresa securității naționale. Carmen Dan a dat ordin de intervenție brutală

Carmen Dan și Liviu Dragnea vinovați de violențele de la 10 August. Dragnea, legături cu liderii huliganilor

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele