Torționarul Alexandru Vişinescu, internat în spital cu fracturi costale și ruptură de splină

0
Torționarul Alexandru Vişinescu a fost internat, sâmbătă, la Spitalul Bagdasar Arseni din București, cu fracturi costale și ruptură de splină, el aflându-se în acest moment la Secția de Terapie Intensivă, au anunțat luni reprezentanții unității medicale, citați de Mediafax. Vișinescu a fost supus de urgență unei intervenții chirurgicale, iar momentan este conștient, starea sa fiind stabilă. Reprezentanții Spitalului Bagdasar Arseni nu au oferit alte amănunte privind cauzele care au dus la acest diagnostic și la internarea lui Vișinescu.

Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în luna iulie 2015.

Vişinescu a fost obligat să plătească, în solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despăgubiri urmaşilor victimelor sale, astfel: 50.000 de euro către partea civilă Nicoleta Eremia, 100.000 către partea civilă Elena Iacob şi 150.000 de euro Ancăi Maria Cernea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, “a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

Citește și Site-ul propagandei ruse Sputnik, despre eșecul referendumului: ”Războiul hibrid a fost pierdut de România”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele