Totul despre interviul online al infractorului Liviu Dragnea, transmis la TV de pe internet

De la declararea stării de urgenţă şi până în prezent nu au fost aprobate solicitări de intervievare a unor deţinuţi.

0

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă că, în contextul informaţiilor din presă care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului.

 

Precizările vin în contextul în care presa a relatat că Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, aflat în detenţie, a realizat cu fostul lider al PSD un interviu amplu, care ar urma să fie difuzat la un post de televiziune.

“În contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, precizează ANP într-un comunicat de presă.

Anterior, ANP a făcut mai multe precizări cu privire la comunicările online din detenţie, menţionând că acestea se fac cu programare, au caracter confidenţial şi că supravegherea este exclusiv vizuală.

Mai mult, ANP a transmis că de la declararea stării de urgenţă şi până în prezent nu a aprobat solicitări de intervievare a unor deţinuţi.

Iată ce s-a întâmplat la TV

Liviu Dragnea a atacat voalat actuala conducere a PSD în primul interviu dat din închisoare și difuzat (prima parte) de Realitatea PLUS. El a spus că ”PSD nu mai e perceput ca partid de forță și opoziție foarte serioasă” și a spus că Iohannis și PNL au nevoie de el ca adversar în campania electorală. Dragnea a spus că ”dosarul Teldrum e resuscitat pentru campania electorală” și a spus că a fost condamnat nevinovat în dosarul angajărilor fictive.

În interviul făcut la Penitenciarul Rahova, Dragnea a continuat acuzațiile despre presupusul stat paralel și a spus că Vasile Dâncu e cel care i-a dat primele informații despre acesta. Deși a continuat acuzele despre statul paralel care s-ar fi implicat în justiție și viața politică, Dragnea a relatat o presupusă discuție cu Florian Coldea despre Laura Codruța Kovesi.

Autoarea interviului e Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Dragnea.

Declarațiile lui Liviu Dragnea:

Dragnea: Și mie mi-a fost dor. Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-a reparat.

Dragnea: Actuala putere, această forță politică, a mers în toate campaniile cu un mesaj anti-cineva. Sunt convins că și acum vor merge la fel. E greu să meargă cu mesaj anti-PSD, pentru că PSD nu mai e perceput ca partid de forță și opoziție foarte serioasă.

Dragnea: Anca, sa nu uitam unde sunt, oricine zambeste aici zambeste amar. Dar asta nu înseamna ca m-au îngenuncheat sau m-au frânt. Asta nu se va întâmpla. Cu toate că ei, tot anul ăsta, nu m-au lasat în pace. M-au condamnat total nevinovat, m-au adus aici și uite, domne, l-am scos din viata politica si e suficient. A fost doar un simplu fapt, ca doar intr un an si o luna, 13 luni, eu n am avut voie sa vbesc cu presa.

Dragnea: Iohannis nu are acum un adversar care să-i combată toate accesele și atitudinile dictatoriale. De ce să iasă unul în piață și să vorbească săptămânal la TV despre lucruri evidente? Mi se ia dreptul la comunciare, la a vorbi liber pentru a nu deranja. Acum, majoritatea îi ciugulesc din palmă. Mai apar din când în când niște semne, acțiuni timide de contre, de a nu fi de acord, dar în final toată lumea devine înțeleaptă și cu multe plecăciuni se mrge înainte.

Dragnea: Eu n-am citit. Mi-a citit Irina din interviu. Eu imi asum faptul că l-am considerat unul din cei mai buni prieteni, am tinut enorm, si ma feresc sa vorbesc urat. Dar atunci am avut niste reactii destul de interesante. Eu vreau sa spun ca despre statul paralel primele prezentari, mi le-a facut Dancu, primele explicatii despre acest sistem ocult. Din discutiile dese pe care le avea cu baietii de la SRI, Maior, Coldea si restul. Ceea ce mi a spus el initial, s a adeverit, nu mi a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare in realitate.

El mi-a povestit ulterior, el a fost confirmat și de Coldea, că eu am fost într-o seară la Antena 3, chiar în seara zilei în care ANAF s-a dus la Antena 3. Maior și Coldea împreuna se uitau la mine și, în timpul emisiunii, Kovesi îl sună pe Coldea și îi spune că o să-mi arate ea mie, cum îmi permit eu să merg și să apăr Trustul impotriva dumneaei. Ulterior, și Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuții care aveau loc, de exemplu, în dosarul meu cu Referendumul. O mizerie politică de la un cap la altul. Am avut multe discuții în care Vasile Dancu, care era prietenul meu, știu că era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis faptul ca e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI se implica în viața politică și în acțiunile Justiției.

Dragnea: Eu sper sa nu, dar chiar nu am de unde să stiu, nici ce gânduri are, nici ce obiective are. În schimb, eu, indiferent ce a spus el, nu ma dezic de el, pentru ca eu nu pot să șterg cu buretele atatea discuții avute cu un om la care am ținut foarte mult.

Dragnea: Mâine sunt citat la DNA în dosarul TelDrum. E resucitat brusc, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar. Nu prea știu de ce sunt acuzat. E vorba de două drumuri. Am înteles că ar fi ramas doar un drum, dar o să văd mâine, drumurile există. Deci practic eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri.

Dragnea: Și domnul Șova s-a trezit și el ca trebuie să facă niște denunțuri și, bineînțeles, că vrea și el să dea testul cu detectorul de minciuni. Și după ce s-a întâmplat cu Nițulescu după ce, inițial, a zis DA, în fața aparatului a zis că renunță, asta doar așa, ca niște informații.Dragnea: Da, am vazut și eu, acum și chestia asta cu Irina, nu e persoană publică. N-are nicio obligație să dea informatii, e ca și cum ar veni la tine să te întrebe doi insi, dar ce face doamna aici, de unde, cum ce… Nu știu.. o să spună și ea la un moment dat. Cred că trebuie să faceți o discuție, dar eu cred că disperarea e destul de mare dacă a ajuns să se ia de nimic, că părinții ei au avut un apartament pe care l-au vândut.

Dragnea: Sigur că o să fiu folosit, clar. E străvezie strategia, e limpede. Nu s-a mai operat demult în acest dosar. Eu chiar i-am spus Irinei că în această vară vor ieși pe piață cu ceva, eventual cu TelDrum, pentru ca nu au ce sa spună.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele