Transfăgărășanul închis din cauza unui incendiu

0
- Reclama -

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit duminică şi s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari. Autorităţile au decis să fie închidă circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan pentru că există riscul căderii de bolovani pe carosabil.

Citiți și Salariul primarului din Alba Iulia este mai mare decât al preşedintelui României

Peste 100 de pompieri intervin lângă cetatea Poenari, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

„La ora actuală elicopterul a făcut cinci aruncări cu apă deasupra focarelor. Noaptea a mai redus din numărul de focare şi s-a putut interveni. Situaţia este sub control. A trebuit să oprim circulaţia, pentru a elimina riscurile. Nu mai urcă nimeni. Sperăm să nu se întindă focarele care mai apar” a spus Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş, pentru Antena 3.

Descris de britanicii de la Top Gear drept cel mai bun drum din lume, Transfăgărăşanul a fost lăudat şi de jurnalistul auto şi fostul pilot de curse Steve Sutcliffe, care a condus pe serpentinele şoselei româneşti în cadrul unor documentare realizate de Ford.

Transfăgărăşanul a fost construit între 1970 şi 1974, fiind unul dintre cele mai frumoase, dar şi periculoase, drumuri din Europa.

- Reclama -

„Dacă sunteţi un pasionat al şofatului, atunci Transfăgărăşanul este locul ideal de vizitat”, a spus Steve Sutcliffe.

Datorită peisajelor spectaculoase pe care le oferă Transfăgărăşanul, România s-a ales cu o reclamă spectaculoasă făcută şi de Lamborghini, celebrul brand italian de maşini sport.

Şase Lamborghini Huracan au traversat „ţinutul lui Dracula, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume”, spun reprezentanţii constructorului italian de maşini.

„Drumul urcă printre cei mai înalţi munţi din România şi o oferă o privelişte care îţi taie respiraţia. Peisajele se schimbă cu rapiditate, trecând de la terenuri aride la văi bogate în vegetaţie”, se spune pe site-ul oficial al Lamborghini.

Convoiul a plecat din Sibiu, a trecut prin satul Cârţişoara şi apoi a tăiat munţii Făgăraş. Maşinile Lamborghini au ajuns la Bâlea Lac, cel mai înalt punct şi „au coborât spre barajul Vidrau, trecând şi pe la ruinele castelului Vlad al III-lea al Ţării Româneşti, care l-a inspirat pe Bram Stoker pentru a crea personajul contelui Dracula”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele