Tratamentul cu keratină acasă – cum se folosește și ce beneficii are?

0
Keratin catena cheratina
- Reclama -

În ultimii ani, keratina a devenit tot mai căutată în produsele de îngrijire a părului și a unghiilor, datorită multiplelor beneficii pe care le are. Keratina este un tip de proteină care intră în alcătuirea părului, a pielii și a unghiilor, fiind cea mai importantă proteină după colagen.

 

Deși este prezentă în mod natural în păr, unghii, piele, cu toate acestea, expunerea frecventă la chimicale, soare, poluare sau alti factori externi pot reduce nivelul de keratină, componenta esențială pentru creșterea și dezvoltarea acestora (a părului, unghiilor și a pielii), făcându-le terne, cu un aspect deteriorat și uscat.

Așadar, înainte de toate, keratina are rol protector, reducând astfel deteriorarea, zgârierea sau ruperea părului, unghiilor sau pielii, spre deosebire de oricare alte tipuri de celule produse de organismul nostru cu rol de protecție. În plus, studii au demonstrat că tratamentele pe bază de keratină ajută la repararea ulterioară leziunilor acestora și la redarea unei suprafețe netede, precum cea a pielii, restabilește rezistența unghiilor și elasticitatea părului, oferindu-le un aspect sănătos.

Keratina și rolurile ei pentru păr, unghii și piele

Keratina ajută la regenerarea părului, a unghiilor și a pielii, oferă volum părului și îl protejează de substanțele chimice atunci când este vopsit, dar și de razele UV. Tot mai multe produse pentru îngrijirea părului au în compoziție keratina. Aceasta lasă părul viguros și strălucitor, dar mai oferă și alte beneficii:

- Reclama -

1. lasă părul disciplinat, mai drept și ușor de descurcat

2. face firul mai puternic

3. îi oferă protecție împotriva factorilor externi

4. ajută la uscarea mai rapidă a acestuia

Un tratament pe bază de keratină pentru părul creț este ideal atunci când se dorește un păr mai drept și mai ușor de pieptănat. Folosit cu regularitate, acest tratament va face părul mai rezistent și care nu va necesita tundere frecventă a vârfurilor, pentru că firele de păr nu se vor mai spicui rapid și nu se vor mai rupe la fel de ușor în timpul coafării.

Cum să te bucuri de părul tău drept mai mult timp

Pentru a te bucura timp îndelungat de un păr strălucitor și mătăsos, ar trebui să achiziționezi numai produse de îngrijire pe bază de keratină. Părul uman este aproape 90% keratină, aceasta fiind direct răspunzătoare de structura internă și externă a firului de păr, de elasticitatea și de rezistența sa. Practic, produsele cu keratină au rolul de a umple „găurile” din structura firului de păr, ajutând astfel ca acesta să-și recapete acea rezistență și elasticitate și să nu se mai electrizeze.

Naturalis Șampon cu Keratină este un tratament eficient împotriva căderii părului obținute doar cu ajutorul ingredientelor naturale ce intră în compoziția sa. Acesta conține o formulă îmbogățită cu extract din frunze de viță-de-vie, extract din conuri de hamei, extract de lavandă și keratină, care conferă strălucire și volum părului lipsit de vigoare.

Vitaminele și uleiurile esențiale prezente în hameiul din șampon stimulează deschiderea porilor scalpului, reduc căderea părului și îndepărtează mătreața. Extractul din frunze de viță-de-vie luptă cu căderea părului, îi redă strălucirea și volumul și are efect antimătreață. Lavanda din compoziția produsului stimulează creșterea părului, are efect antimicrobian și antiinflamator. Acest șampon poate fi achiziționat din farmaciile Catena.

Articol apărut pe Casoteca.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele