Tricicletele electrice, noul trend în piața de curierat din România

0

Românii sunt din ce în ce mai preocupați de protejarea mediului înconjurător și introduc măsuri de protecție atât la nivel individual, cât și la nivelul industriilor. Unul dintre noile trenduri, vizibile în piața de curierat din țară, este reprezentat de tricletele electrice sau cargo-tricicletele, care nu au efecte nocive asupra mediului.

O companie de curierat din România a introdus livrarea prin cargo-triciclete pentru a eficientiza transportul în orașele aglomerate, contribuind și la reducerea poluării atmosferice. Ele pot fi întâlnite în București, dar și în cele mai mari orașe din țară.

Bicicletele și vehiculele electrice, soluții pentru diminuarea poluării atmosferice

Potrivit unui studiu derulat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), poluarea atmosferică reprezintă cel mai mare risc al factorilor de mediu pentru sănătatea umană, la nivelul Uniunii Europene. Pentru a reduce riscul se recomandă înlocuirea mijloacelor de transport actuale cu vehicule electrice sau biciclete, respectiv triciclete. Astfel, una dintre companiile de curierat din țară, DPD Romania a introdus livrări în marile orașe folosind triciclete electrice produse de un inginer român, vehicule care ușurează circulația în zonele aglomerate.

„Cargo-tricicletele au multiple avantaje. Pe lângă faptul că sunt benefice mediului înconjurotor, ele ajută la eficientizarea livrării, oferind colegilor noștri curieri flexibilitate când înfruntă traficul orașelor mari. Inițiativele logistice actuale ale DPD vizează îmbunătățirea vieții urbane de zi cu zi oferind clienților mai multe opțiuni de livrare, reducând în același timp impactul nostru asupra mediului. Cumpărăturile online sunt în plină expansiune cu precădere în marile orașe, crescând totodată și piață de curierat. În vederea reducerii aglomerației și poluării urbane, DPD se angajează să inoveze permanent pentru a oferi un serviciu de livrare mai bun și mai inteligent, să optimizeze procesele de livrare în centrul orașelor și să folosească vehicule de livrare urbană mai eficiente.”, declară Karla Codrea, CEO DPD Romania.

Românii pierd aproape 2 ani de viață sănătoasă din cauza poluării atmosferice
Conform studiului citat, un român pierde aproximativ 1.7 ani de viață sănătoasă din cauza poluării aerului înconjurător. În topul țărilor cu cei mai mulți ani sănătoși pierduți din cauza poluării aerului, România se situează pe locul 6, imediat după China, fiind urmată de India.

Potrivit studiului, populația aflată în zonele urbane este cea mai afectată, din cauza densității locuitorilor din orașe, trafic rutier mai intens și dispersia elementelor nocive mai lentă, comparativ cu mediul rural.

Cargotricicletele folosite de către DPD Romania sunt produse românești, care pot atinge o viteză de 25km/h și nu eliberează niciun element toxic în atmosferă. Folosirea acestora face parte din misiunea grupului de a contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, pentru a combate poluarea atmosferică.

Cititi si Comerțul online duce piața serviciilor de poștă și curierat peste pragul de 4 mld.lei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele