Trump anunţă că va semna un decret împotriva reţelelor sociale

0

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va semna un ordin executiv împotriva reţelelor sociale, a anunţat Casa Albă, conform BBC.

 

Decretul vine după ce Trump a ameninţat că va închide platformele pe care le-a acuzat că „sufocă” libera exprimare şi vocile conservatoare. Ultima dispută a apărut după ce Trump a propagat informaţii false pe Twitter privind votul prin corespodenţă. Platforma a marcat postarea ca fiind înşelătoare cu un link care trimitea cititorii spre informaţii reale şi verificate despre votul prin corespondenţă.

Trump a reacţionat agresiv la decizia Twitter, acuzând platforma că încearcă să interfereze în alegerile prezidenţiale din 2020 şi ameninţând că „nu va permite sugrumarea liberei exprimări”. Ulterior, Trump a ameninţat din nou reţelele sociale cu închiderea sau cenzurarea.

„Nu este nicio şansă (ZERO!) ca votul prin corespondenţă să fie orice altceva decât fraudat substanţial. Cutiile poştale vor fi jefuite, iar voturile vor fi falsificate”, a scris Donald Trump pe Twitter. Postarea a fost marcată cu un buton numit Aici, informaţii reale despre votul prin corespondenţă” care trimite cititorii spre o pagină care detaliază informaţiile false propagate de Trump.

Citește și: Biden: Donald Trump este un “cretin perfect”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele