Trump crede că vaccinul anti-COVID vine înainte de 3 noiembrie

0

Donald Trump a declarat că este posibil ca SUA să dispună de un vaccin împotriva coronavirus COVID-19 înainte de alegerile prezidenţiale programate pe 3 noiembrie. Aceasta ar fi o previziune mult mai optimistă faţă de calendarul avansat anterior de proprii consilieri de la Casa Albă din domeniul sănătăţii.

 

Întrebat într-o emisiune radio moderată de Geraldo Rivera când ar putea fi gata un vaccin, Trump a spus: ”Înainte de sfârşitul anului, poate mai devreme!”.

‘Înainte de 3 noiembrie?’, data alegerilor prezidenţiale din SUA, a insistat moderatorul emisiunii.

Trump, inconștient? Statele Unite au depăşit miercuri pragul de 200.000 de cazuri de coronavirus COVID 19

‘Cred că în anumite cazuri, da, este posibil înainte, dar în jurul acestei date’, a spus Preşedintele american.

Statele Unite au dublat luna trecută investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, suplimentând cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată.

De asemenea, guvernul american a anunţat că va plăti miliarde de dolari pentru achiziţia cu prioritate a sute de milioane de doze de vaccin de la această companie şi de la altele din sectorul farmaceutic ajunse într-o fază avansată a testelor clinice, precum Johnson & Johnson, Biontech-Pfizer, Sanofi sau GlaxoSmithKline.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele