Trump, mulţumit de aliaţii din NATO. “Oamenii plătesc, sunt fericit”

0

De la sosirea sa la Casa Albă, “este o creştere vertiginoasă”, “oamenii plătesc şi sunt foarte fericit”, a afirmat Trump, primindu-l pe secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Preşedintele american s-a abţinut de la critici împotriva altor ţări pe care le acuza până acum că nu contribuie suficient la efortul de apărare comun.

Reacţia şefului NATO

La rândul său, Jens Stoltenberg i-a mulţumit preşedintelui american pentru “angajamentul sau puternic faţă de NATO, pentru alianţele noastre şi pentru legătura noastră transatlantică şi în special … pentru conducerea puternică în ceea ce priveşte împărţirea poverii”, conform dpa.

“Facem mai mult acum împreună decât s-a făcut în decurs mulţi ani”, a afirmat Stoltenberg, referindu-se la cooperarea transatlantică.

Întâlnirea de la Washington precede o reuniune ministerială a NATO miercuri, unde discuţia este susceptibilă să revină asupra angajamentului ţărilor membre de a consacrat 2% din PIB cheltuielilor pentru apărare. Donald Trump a denunţat adeseori faptul că SUA duc prea mult din povara financiară a alianţei militare.

Citeşte şi Bani pentru zidul lui Trump: Pentagonul deblochează un miliard de dolari

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele