Tudorel Toader a mințit! Răspuns oficial al CSM: În dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr nu există nicio ordonanţă de clasare dată lui Klaus Iohannis

0

CSM îl contrazice pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader care a afirmat în anunţul privind cererea de revocare a procurorului general al României Augustin Lazăr că la dosarul de candidatură a acestuia din 2016 ar exista o ordonanţă de clasare dată lui Klaus Iohannis. CSM a răspuns unei solicitări a procurorului general după cum puteţi observa în documentele obţinute de G4media în fascimil. Augustin Lazăr cere oficial o copie după ordonanța de clasare care ar fi atașată la dosar dar CSM răspunde că nu a identificat un astfel de document.

“Urmare a adresei dumneavoastră nr. 2631/C/2018, vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră nr. 8012/2016 (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră“, este răspunsul trimis procurorului general de către CSM.

Săptămâna trecută, în anunţul privind cererea de revocare, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a vorbit despre “unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie”. Acuzația a fost realuată ulterior zile la rând la Antena 3.

În acest context, fostul preşedinte al României Traian Băsescu a scris pe o reţea de socializare că şeful statului Klaus Iohannis are datoria să explice dacă într-adevăr la dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr există o ordonanţă de clasare (NUP) emisă pe numele lui.

„Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere !

Tudorel Toader afirmă că în dosarul înaintat de Ministerul Justiţiei către CSM şi către Iohannis în procesul de numire în funcţia de Procuror General, s-ar fi aflat şi o ordonanţă prin care Augustin Lazăr ar fi aprobat un NUP în favoarea preşedintelui. Dacă a fost aşa, ar semăna a şantaj la Preşedintele României .
Augustin Lazăr afirmă că nu a existat un asemenea document în dosarul său .

Este clar că unul din doi, ori Toader ori Lazăr, minte fără ruşine, unul pentru a-l demite pe celălalt iar celălalt pentru a se menţine pe funcţie.
Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere pentru că este singurul care poate “desemna” mincinosul, spunând public dacă a avut în dosarul lui Augustin Lazăr o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale (NUP) pe numele său, ordonanţă aprobată de Augustin Lazăr .
În minutul următor declaraţiei preşedinteluiu, mincinosul trebuie să demisioneze.

PS – Dacă documentul s-a aflat în dosar şi domnul Iohannis are o mare problemă”, a scris Băsescu pe Facebook.

Citește și Teleorman: Un proiect european de 322 milioane de euro, în pericol din cauza întârzierii lucrărilor

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele