Tudorel Toader: “Considerăm și consider, ca ministru al Justiției, că modificările se vor dovedi benefice”

0

Ministrul Tudorel Toader a prezentat luni dimineață care sunt „beneficiile” modificărilor aduse la legile justiției prin Ordonanță de Urgență.

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, a declarat ministrul Tudorel Toader la Palatul Victoria.

„Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale Justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia, care urmează să intre în vigoare mâine. Pentru corelarea unora dintre prevederi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările CSM, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta OUG. Noi considerăm că modificările aduse legilor Justiţiei se vor dovedi benefice pentru justiţie, pentru cetăţeni”, a precizat ministrul Justiției, după ședința de Guvern.

„Considerăm și consider, ca ministru al Justiției, că modificările se vor dovedi benefice”, a mai spus Toader.

„Eu nu am mers la Comisia de la Veneţia pentru a negocia, cum am auzit în spaţiul public, soluţiile din OUG. Nu am mers nici pentru a solicita şi a lua aprobare pentru aceste soluţii, nici pe cont propriu fără o prealabilă dezbatere cu decidenţii din ţară”, a adăugat el.

„La DNA și DIICOT este necesar să ai 10 ani vechime ca să devii procuror”, a spus ministrul.

Anterior, procurorul general al României a declarat că această ordonanță afectează dosarul Revoluției şi pe cel al violențelor din 10 august.

Citește și Noile legi ale Justiţiei reduce masiv numărul procurorilor militari care lucrează în dosarul violențelor de la protestul din 10 august și în dosarul Revoluţiei

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele