Tudorel Toader declară că nu îi pasă care va fi avizul CSM referitor la propunerea Adinei Florea pentru șefia DNA și că va merge oricum mai departe

0

Tudorel Toader a declarat că este convins că Secția pentru procurori a CSM va aviza negativ propunerea ca Adina Florea să fie noul șef al DNA, însă ministrul a subliniat că indiferent de opinia procurorilor din Consiliu, tot va trimite la Klaus Iohannis candidatura.

„Nu am propus la șefia DNA pe cel care a avut cel mai riguros și frumos program managerial. (…) Doamna procuror propusă pentru șefia DNA, prin conținutul dosarului, experiența profesinală și prin modalitatea în care săa prezentat la interviu, în care a expus bunele și mai bunele ale DNA, măsurile propuse au convins comisia că dânsa este cea care trebuie să fie desemnată candidată pentru șefia DNA. (…) Sigur procurorii CSM nu vor primi favorabil afirmația mea, dar indiferent de avizul dansilor, voi continua proc si voi trimite la președinte spre nominalizare candidatura doamnei procuror. E un aviz consultativ. Eu îi cunosc pe procurorii din CSM, îi respect în limitele cuvenite, dar uneori am și eu rezerve”, a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena3, potrivit Mediafax.

Ministrul Justiției sugerează că nu mai are încredere în imparțialitatea procurorilor din CSM, invocând în susținerea sa modul discreționar în care au reacționat în cazul procurorilor de la PJ Brașov, care au cerut suspendarea unei Decizii CCR, prin raportare la reacția promptă față de afirmațiile sale privind îndepărtarea Ministerului Public de la rolul său.

Toader a spus că este convins că avizul procurorilor CSM va fi unul negativ: „Aștept momentul când va fi audiată, voi fi prezent, aștept ca dânșii să delibereze și să dea avizul cel mai adecvat situației în care doamna se va prezenta. Cred cu toată convingerea că avizul va fi negativ, dar imediat ce îl primesc trimit la președinte candidatura”.

Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat calendarul privind examinarea Adinei Florea la conducerea DNA, interviul în fața Secției urmând a fi susținut pe 27 septembrie, iar avizul să fie transmis ministerului Justiției pe 2 octombrie.

Potrivit ordinii de zi soluționate a ședinței, “Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului justiţiei de avizare a numirii doamnei FLOREA ADINA, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după cum urmează:

07.09.2018 – punerea în dezbatere publică a proiectului de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturii;

27.09.2018 – analizarea rezultatului demersului anterior şi intervievarea candidatei;

02.10.2018 – transmiterea avizului către Ministerul Justiţiei”.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcția de șef al DNA, a anunțat, joi, Ministerul Justiției. Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Înainte de această funcție, ea a ocupat și scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, dar și pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Ea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ținuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluția.

Citește și Tudorel Toader, despre amnistie şi graţiere:Suntem în an Centenar, legiuitorul ar putea fi generos

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele