Tudorel Toader îi dă peste nas lui Dragnea

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează că „în lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o ordonanţă de urgenţă”, acesta fiind răspunsul său la atacurile lui Liviu Dragnea.

„Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege. PS: Legiuitorul poate să renunţe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluţiile declarate neconstituţionale”, a scris Tudorel Toader pe Facebook. Ulterior, el a mai venit cu o precizare: „În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!”

Liviu Dragnea a declarat că ministrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, că trebuie să înceteze cu această atitudine, că acesta a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu crede că avea intenţia să le dea vreodată. Dragnea a precizt că este apanajul prim-ministrului să decidă în privinţa ministrului Justiţiei.

Citește și: 130 de kilograme de droguri, găsite de autorităţi pe litoral

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele