Clotilde Armand – dezvăluiri despre cârdășia PSD-PNL

PNL-PSD pică proiecte esențiale pentru Sectorul 1 și angajează la stat ”pile” politice

0
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi acuză pe consilierii locali PNL și PSD că au picat sistematic proiectele care vizau montarea de panouri fotovoltaice pe cele 150 de clădiri publice aflate în administrarea primăriei. Armand aduce în fața publicului informații despre cârdășia dintre cele doua partide când vine vorba despre angajarea la stat pe salarii enorme a diverselor ”pile” politice.

 

„Cum «rezolvă» PSD-PNL criza energetică? Blocând orice soluție care i-ar putea ajuta pe români să plătească facturi mai mici. În Sectorul 1, consilierii locali PNL și PSD au picat sistematic proiectele care vizau montarea de panouri fotovoltaice pe cele 150 de clădiri publice aflate în administrare, care înseamnă grădinițe, școli, licee și spitale. PNL și PSD au blocat inclusiv programul «Termoficare de la soare», adică montarea de panouri fotovoltaice și a pompelor de căldură pe blocurile reabilitate termic și inclusiv un proiect pilot prin care erau montate panouri fotovoltaice pentru școli”, a scris Clotilde Armand, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și Clotilde Armand: Consilierii PNL şi PSD au blocat construirea de staţii de încărcare pentru mașini electrice

Primarul Sectorului 1 spune că de zece ori au picat consilierii locali PNL și PSD aceste proiecte în Consiliul Local.

„Nu numai că nu vin cu soluții la criza energetică, dar PSD și PNL fac tot ce le stă în putință să o adâncească. Nu renunțăm. Repunem aceste proiecte pe ordine de zi a viitoarei ședințe de Consiliu”, afirmă Armand.

PSD și PNL își numesc apropiații în funcții la stat cu salarii enorme

Clotilde Armand consideră că este necesară o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei, având în vedere că există o serie de blocaje birocratice care împiedică o bună administrare a oraşului.

„Iar acolo unde există multă birocraţie şi ambiguitate juridică să ştiţi că există şi multă corupţie. Cred că trebuie să avem cât de curând o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei, despre aceste anomalii sistemice care ne ţin captivi. Este nevoie de un nou dialog la nivelul tuturor forţelor politice despre o nouă împărţire administrativă a oraşului, despre o nouă Lege a Bucureştiului. Nu pentru noi. Pentru generaţiile care vin”, a scris Clotilde Armand duminică, pe Facebook.

Citește și Armand: PSD și PNL lasă fără termoficare cartierul Aviației din Sector 1

Armand dă ca exemplu cele şase Administraţii ale Domeniului Public de la nivelul sectoarelor, care se ocupă, printre altele, de spaţiile verzi, alături de care există şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din subordinea Primăriei Capitalei, care se ocupă, de asemenea, de mai multe zone verzi.

„ALPAB se ocupă de mai multe zone verzi situate pe teritoriul celor 6 sectoare iar de aici apare începe să apară confuzia juridică sau a cetăţenilor. De exemplu: în Sectorul 1 sunt multe parcuri care nu sunt în subordinea primăriei de sector (Herăstrău, Cişmigiu, Floreasca, Bordei) sau străzi care nu sunt în subordinea ADP Sector 1 (Calea Griviţei, Calea Victoriei, Ion Mihalache sau cele pe care există transport în comun) şi se află la o altă structură din cardul Primăriei Capitalei numită Administraţia Străzilor. Mare mi-a fost uimirea atunci când am dorit să fac curat şi să mă ocup de spaţiile verzi de pe Bulevardul Magheru să constat că nu am dreptul să fac asta pentru că bulevardul aparţine de (atenţie!) Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei”, se mai menţionează în postare.

Clotilde Armand mai afirmă că un primar de sector nu are posibilitatea, în prezent, să întreţină o serie de străzi sau parcuri aflate pe teritoriul unităţii administrative.

„Iar atunci când un primar de sector doreşte să fac protocol între instituţia lui şi cele din cadrul PMB…. proiectul îi este respins de consilierii aflaţi în ‘opoziţie’ (cu toate că ei sunt la guvernare). Este cazul meu. La Sectorul 1 am încercat de aproape zece ori să trec un protocol cu Administraţia Străzilor pentru a mă ocupa de modernizarea unor străzi şi bulevarde. Consilierii PNL PSD Sector l-au picat nejustificat sau să nu putem face investiţii. Şi uite aşa anii trec. Iar birocraţia rămâne”, a mai scris primarul Sectorului 1.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele