Tudorel Toader: “Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general!”

0

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader scrie, într-un post scriptum la o postare iniţială pe Facebook referitoare la dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr, că nu renunţă la procedura de revocare din funcţie a acestuia.

“Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general”, scrie Toader.

De asemenea, el mai notează că “este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare ” nu este oportuna politic/ nu este oportuna” spre deosebire de cererea de revocare ” este inadecvata” !!!”.

Post scriptumul este ataşat postării în care ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă că marţi va prezenta procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale celui care ocupă postul de procuror general, anunţul fiind făcut după ce procurorul general a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie.

Consiliul Superior al Magistraturii (CMS) a transmis procurorului general Augustin Lazăr, la solicitarea acestuia, că în dosarul său de numire în funcţie nu a fost găsită vreo rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis. Documentul a fost invocat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în propunerea de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

Citește și Senatul a adoptat legea care o scapă pe Elena Udrea de pușcărie!

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele