Tudose a reuşit să-i agite și pe maghiari cu „fluturarea” steagului secuiesc

0

Aflat în plină campanie de imagine, Mihai Tudose reușește să deschidă „front după front”, mai ceva decât Traian Băsescu în zilele sale bune.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor se declară şocat şi aşteaptă scuze de la prim-ministru după  declaraţia acestuia  privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

”Dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo (n.r. Transilvania) , toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat Tudose.

”Absolut inacceptabile. Nu mă aşteptam de la Mihai Tudose, pentru că nu are antecedente, el nu avea declaraţii de acest tip niciodată de când eu îl cunosc, de aceea m-a şocat această declaraţie. În UE nu poţi să propui fără consecinţe politice reintroducerea pedepsei capitale şi după aceea să spui pentru o comunitate mai mică sau mai mare că nu eşti de acord cu ideile comunităţii respective şi se vor flutura, că vor fi spânzuraţi, că vor fi omorâţi. Deci, din acest punct de vedere, eu cred că nici această declaraţie nu poate să rămână fără consecinţe. În primul rând, eu aştept scuze de la premierul Tudose şi retragerea acestor cuvinte”, a declarat Kelemen Hunor.

Citește și:Băsescu: PSD este incapabil de guvernare şi a devenit un risc pentru România

Pe de altă parte, ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat vineri de Ministerul de Externe din Ungaria în urma declaraţiilor premierului Mihai Tudose.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele