Turcia condamnă în termeni fermi atacul terorist din Franța

0

Luciditatea socio-politică trebuie salutată. Turcia a condamnat ”ferm” atacul ”sălbatic” cu cuţitul, soldat cu cel puţin trei morţi la Nisa, în sud-estul Franţei, lăsând de o parte tensiunile puternice dintre Ankara şi Paris.

 

”Condamnăm în mod ferm atacul comis azi în interiorul Bisericii Notre-Dame din Nisa (…) şi prezentăm condoleaţe rudelor victimelor”, a anunţat într-un comunicat Ministerul turc de Externe. ”Este clar că cei care au comis acest atac sălbatic într-un lăcaş de cult sacru nu pot fi inspiraţi de vreun fel de valoare religioasă, umană sau morală”, afirmă moinisterul, exprimându-şi ”solidaritatea cu poporul francez împotriva terorismului şi violenţei”.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Cu câteva zile înainte de sărbătoarea catolică Toussaint, trei persoane au fost ucise – cel puţin una a fost tăiată la gât – într-un atac cu cuţitul în Biserica Notre-Dame, la Nisa.

Autorul atacului a fost reţinut. El a strigat ”Allah Akbar” (”Allah este mare”, în arabă) în timpul atacului, potrivit unei surse apropiate anchetei.

CTP, în conflict cu BOR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele