TVR a pierdut în fața Trinitas difuzarea Festivalului “George Enescu”

0

Televiziunea Română, cea care a avut calitatea încă de la prima ediţie de coproducător al Festivalului “George Enescu”, a pierdut anul acesta drepturile de transmisie a concertelor din cadrul evenimentului în favoarea Trinitas TV.

“Pentru Televiziunea Română reprezenta un act de onoare să preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetenţei conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit”, se arată într-un comunicat transmis News.ro de Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor. Potrivit informaţiilor, “postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel şi de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat”.

“Astfel, ratarea difuzării Festivalului “George Enescu” în acest an, demonstrează încă o dată, incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemele televiziunii publice. Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur şi simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcţionează în detrimentul cetăţenilor români, dar acest lucru se explică prin neputinţa şi incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR”, a transmis Gigel Ştirbu.

Citește și: Tăriceanu și Zamfir nu ştie ce lege a pensiilor a fost votată astăzi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele