Twitter a anunțat că a blocat contul lui Donald Trump pentru următoarele 12 ore

2

Twitter a anunțat că a blocat contul lui Donald Trump pentru următoarele 12 ore. Facebook şi YouTube au retras mesajul video în care preşedintele în exerciţiu a afirmat din nou, fără dovezi, că alegerile au fost fraudate, totuși el le-a cerut protestatarilor să se întoarcă acasă.

 

Vezi și UPDATE: Focuri de armă și confruntări în Camera Reprezentanţilor din Washington

Trump a postat următorul mesaj pe Twitter: ””Ştiu că vă doare şi că suferiţi. Am avut alegeri care ne-au fost furate (…) Dar trebuie să mergeţi acasă acum. Trebuie să avem pace. Trebuie să avem lege şi ordine (…) Nu vrem ca cineva să fie rănit”.

„Ca urmare a situației violente fără precedent și în curs din Washington, DC, am solicitat eliminarea a trei tweets @realDonaldTrump care au fost postate mai devreme pentru încălcări repetate și severe ale politicii noastre de integritate civică”, a anunțat Twitter, citat de BBC.

Potrivit anunțului, dacă între timp Trump nu elimină cele trei tweet-uri, contul va rămâne blocat.

Twitter a avertizat, de asemenea, că viitoarele încălcări ale politicilor de integritate „vor duce la suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump”.

Vicepreşedintele Facebook responsabil cu integritatea, Guy Rosen, a anunțat că reţeaua de socializare pe care o reprezintă este de părere că înregistrarea video postată de președintele Trump „mai degrabă amplifică, şi nu reduce riscul de violenţe”, adăugând că este vorba de o măsură de urgenţă.

La rândul său, YouTube, platformă deţinută de Google, a transmis că videoul încalcă politica sa împotriva materialelor care susţin că „fraude sau erori masive au schimbat rezultatul alegerilor din 2020 din SUA”.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele