Ucraina a atacat sediul marinei militare ruse din Crimeea

0
dronă căzută în Câmpia Turzii

Un înalt oficial din peninsula anexată de Rusia Crimeea a acuzat duminică Ucraina că a efectuat un atac cu dronă înaintea festivităţilor planificate pentru a marca Ziua Flotei Militare ruse, rănind cinci persoane şi forţând anularea sărbătoririi, informează Reuters.

 

Acuzaţia vine cu câteva ore înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să supervizeze festivităţile de Ziua Flotei Militare ruse în oraşul său natal Sankt Petersburg, în timp ce Moscova îşi continuă intervenţia militară în Ucraina.

„Un obiect neidentificat a zburat în curtea statului major al flotei”, a declarat Mihail Razvojaev, guvernator al Sevastopolului, unde se află sediul Flotei Ruse de la Marea Neagră, într-o postare pe contul aplicaţiei de mesagerie Telegram.

„Potrivit informaţiilor preliminare, este o dronă”, a adăugat el.

El a spus că Ucraina a decis „să ne strice Ziua Flotei Militare”.

România și Ucraina cer creșterea prezenței militare a SUA la Marea Neagră

Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Razvojaev a spus că cinci angajaţi ai sediului flotei au fost răniţi în incident şi că Serviciul Federal de Securitate (FSB) investighează circumstanţele.

„Toate sărbătorile au fost anulate din motive de securitate”, a declarat Razvojaev, chemând populaţia „la calm şi să stea acasă dacă este posibil”.

Ziua Flotei Militare este o sărbătoare anuală în Rusia în timpul căreia sunt organizate parade navale şi onoraţi marinarii.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în martie 2014, declanşând o dispută majoră cu Occidentul care s-a adâncit asupra rolului Moscovei într-o insurgenţă a separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, aminteşte Reuters

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele