Ucraina este ținta unui atac cibernetic – site-urile Ministerului Apărării şi ale unor bănci au fost afectate

0
- Reclama -

Marți seara, centrul ucrainean de securitate cibernetică a anunțat că site-urile web ale Ministerului Apărării şi ale băncilor Privatbank şi Oshadbank au fost supuse unui atac, relatează agenţia rusă de ştiri TASS.

Un mesaj de pe pagina principală a site-ului web al Ministerului ucrainean al Apărării spunea că acesta se află în întreţinere, scrie și Reuters.

Nu este exclus ca agresorul să fi folosit tactici murdare pentru că planurile sale agresive nu funcţionează pe scară largă”, a declarat aceeași instituție.

În trecut, Kievul a mai acuzat Moscova pentru atacuri similare, înainte ca Rusia să mobilizeze peste 100.000 de soldaţi lângă granițe.

Totodată, mn mesaj de pe pagina principală a site-ului Ministerului ucrainean al Apărării anunță că acesta se află în curs de întreţinere. Ministerul a transmis pe Twitter că site-ul său a fost aparent supus unui atac cibernetic şi că lucrează la restabilirea accesului.

- Reclama -

Și Oshadbank a confirmat atacul cibernetic spunând că acesta a dus la încetinirea unora dintre sistemele sale. Centrul de comunicare strategică a declarat că utilizatorii Privatbank au avut, de asemenea, probleme cu plăţile şi cu o aplicaţie bancară, dar deocamdată nu a emis un comunicat oficial.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele