Ucraina și întreaga lume fac presiuni pe Putin și Rusia / Dictatorul rus, mesaje către dictatorul Kim Jong Un

0

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunță noi atacuri în preajma centralei atomice de la Zaporjie, iar Rusia afirmă că a lovit cu rachete și artilerie zeci de ținte din estul Ucrainei, atacurile fiind concentrate în regiunea Donețk.

 

Ucrainenii arată că această tentativă a forțelor rusești de a pătrunde în Sloviansk a fost respinsă.

Pentru a-și arăta mărinimia de criminal, Putin răspunde altui dictator, lui Kim Jong Un, cel care i-a promis 100 de mii de soldați pentru arăzboiul din Ucraina. Evident că Putin a refuzat.

Dictatorul rus i-a transmis liderului nord-coreean Kim Jong Un că cele două ţări îşi vor „extinde relaţiile bilaterale cuprinzătoare şi constructive prin eforturi comune”, a informat luni presa de stat de la Phenian, transmite Reuters.

Vezi și ”Situaţia este gravă” la Centrala Nucleară ucraineană Zaporijjea

Fără piese pentru avioane

Companiile aeriene ruse cer Ministerului Transporturilor să legalizeze ”canibalizarea” aeronavelor, (preluarea legală a componentelor de la o aeronavă la alta) pentru a menține sănătatea flotei sub sancțiuni.

Zaporoje, risc nuclear pentru întreaga lume

Riscurile unui dezastru nuclear pentru centrala din Zaporojie ocupată de trupele rusești „cresc pe zi ce trece”, potrivit primarului din Energodar, orașul în care se află centrala. „Ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat pentru Afp primarul Dmytro Orlov, vorbind din capitala regiunii Zaporjie, care se află încă în mâinile Ucrainei, „este terorism nuclear bun și propriu-zis și poate deveni imprevizibil în orice moment.

42 de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala nucleară Zaporojie şi din vecinătatea acesteia.

Vezi și Frații Klitschko, căutați de mercenarii ruși din grupul Wagner

Criminalii din Wagner, țină pentru armata ucraineană

Canalele ruse Telegram relatează atacul Forțelor Armate ale Ucrainei asupra sediului „PVK Wagner” din regiunea ocupată Popasnaya (Lugansk), a cărei fotografie a fost publicată zilele trecute de un ofițer rus, informează Pravda Ucraina.

Potrivit Radio Svoboda, canalele de Telegram ale „PMK Wagner” confirmă lovitura.

Pe 8 august, comandantul militar rus Serhiy Sereda a scris despre vizita acestui „cartier general”, aceasta fiind și postarea care ar fi deconspirat tabăra Wagner.

Ofițerul a publicat o postare pe Telegram, în care scria: „A, ajuns la Popasna, m-am oprit la sediul PVK Wagner. A fost o vizită ca în familie. S-au spus mai multe povești amuzante”, a relatat acesta.

Potrivit Radio Svoboda, una dintre fotografiile postate de acesta îl arată pe Yevgeny Prigozhin, despre care se crede că este comandantul „PVK Wagner”, deși el însuși neagă acest lucru.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele