UDMR-istul Marton Arpad compară protestele anti-Legile Justiției cu Mineriadele din 90

0

Că nu sunt deloc interesați de ce se întâmplă în țară, știm deja. Dar istoria mineriadelor este destul de recentă, deci, chiar și deputatul UDMR Marton Arpad ar trebui să cunoască diferențele fundamentale dintre Mineriade și protestele pașnice împotriva trecerii prin comisia lui Florin Iordache a ”Legilor Justiției”.

Marton Arpad a povestit cum a plecat miercuri seara de la Parlament pe jos, trecând prin mijlocul protestatarilor din Parcul Izvor. El a spus că l-a văzut în mijlocul manifestanţilor pe unul din liderii USR care spunea că protestatarii sunt paşnici şi că nu partidul i-a chemat în stradă. Marton a spus că după ce a ajuns acasă a văzut la televizor un alt lider USR care le-a mulţumit protestatarilor.
”Eu mi-am adus aminte de iunie 1990 când, deşi nu i-a cehmat, Iliescu le-a mulţumit minerilor pentru că au venit să apere statul de drept”, a mai spus el în comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei.
Deputatul USR, Stelian Ion i-a dat replica. ”Noi nu am chemat oamenii în stradă, deşi consider că este o manifestare de civism, ultima redută a democraţiei noastre. Este un drept fundamental acesta de a protesta. Să fim comparaţi cu Iliescu în 1990 care a chemat minerii, să comparaţi oamenii care protestează paşnic în faţa Parlamentului cu minerii care au venit cu bâtele şi au măturat Bucureştiul este inimaginabil”, i-a spus Stelian Ion deputatului UDMR.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele