UDMR militează pentru un armistițiu politic

0
deputati

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat, marţi, la RFI, că doar printr-un armistiţiu politic între partide s-ar putea ajunge la ieşirea din criză şi la învestirea unui guvern cu puteri depline. El a arătat că fezabil ar fi să se refacă majoritatea cu cei de la USR şi a precizat că UDMR poate lucra cu un premier precum Nicolae Ciucă.

 

Întrebat ce îşi doreşte UDMR în această criză politică, Csoma Botond a răspuns: ”Să avem foarte rapid un Guvern cu puteri depline”.

Liderul deputaţilor UDMR a arătat că acest lucru se poate întâmpla ”dacă actorii politici vor renunţa puţin la orgoliile personale şi încheiem un armistiţiu politic, să zicem, nu ştiu, pe şase luni şi reuşim să ajungem la un compromis, să se formeze o majoritate parlamentară cât mai repede”.

Întrebat de ce doar pe şase luni, liderul deputaţilor UDMR a răspuns: ”Pe şase luni, să trecem acest hop în faţa căruia se află ţara, cu criza sanitară, criza la preţurile de la energie, multe chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. OK, dacă reuşim să găsim o majoritate parlamentară care poate să funcţioneze pe mai mult timp, bine, nu trebuie după şase luni să doborâm iar Guvernul, dar eu am spus cel puţin, atunci revin şi corectez, cel puţin pe şase luni să avem un armistiţiu şi să lucrăm pentru cetăţeni”.

Csoma Botond a mai arătat că şi-ar dori refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR.

IPS Casian: să biruim cu Dumnezeu, cu sfatul medicului şi cu mai multă grijă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele