UPDATE: UDMR nu promite să sprijine guvernul PNL

0

Kelemen Hunor crede că nu toți susținătorii moțiunii de cenzură au crezut în succesul acesteia, ei fiind pregătiți să învinuiască Uniunea pentru eșecul încercării de a o demite pe Viorica Dăncilă.

 

Sigur, Hunor nu mai vorbește despre susținerea pe care Uniunea a oferit-o politicienilor penali din PSD atunci când aceștia au schimbat legile justiției. Acesta poate ar fi motivul pentru care nimeni nu ar fi avut mare încredere în declarațiile UDMR-iste privind Moțiunea.

”Abordarea postmoțiune este mai serioasă decât cea premoțiune. Puțini au crezut în succesul moțiunii și s-au trezit acum că responsabilitatea este la ei. Unii erau pregătiți să dea vina pe UDMR dacă nu trece moțiunea. Ați văzut ce față lungă avea și Ludovic Orban”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a estimat că Ludovic Orban va avea probleme în a constitui o majoritate care să-l susțină la votul de învestire. ”Am văzut că ei cu această majoritate au probleme. Ponta nu știm ce va face, USR nu știm ce vor face. USR spun de trei ani de alegeri anticipate. Dacă vor vota Guvernul acum, înseamnă că tot ce au spus a fost demagogie pură. De asta nu-i bine să mergi prea mult în direcția asta că demagogia îți explodează în fața ta”, a spus liderul Uniunii.

Știre inițială

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu a promis sprijin guvernului, invocând că „nivelul de încredere între Uniunea Democrată Maghiară din România şi Partidul Naţional Liberal este la un nivel scăzut.

 

„Noi credem că trebuie să continuăm aceste discuţii, vom prezenta grupurilor noastre săptămâna viitoare tot ce am discutat azi. Nu am promis sprijin, am spus că vom discuta cu grupurile noastre, fiindcă nivelul de încredere între Uniunea Democrată Maghiară din România şi Partidul Naţional Liberal este la un nivel scăzut din cauza celor întâmplate în anii care au trecut şi de aceea e nevoie de discuţii foarte sincere şi de foarte multe ori de discuţii mai aprofundate ca să vedem ce doreşte să facă Guvenrul, dacă are nevoie de sprijinul nostru. Dacă nu are nevoie de sprijinul nostru, sigur, nu e nevoie nici de discuţii mult aplicate” a spis liderul maghiar. Acesta a precizat că un acord scris ar fi „soluţia optimă”.

„Am vorbit şi despre acest lucru, ca eventual să ne gîndim şi la un acord scris, nu am luat o decizie în privinţa unui acord scris, dar eu am experienţa politică românească nu prea lungă, doar de 20 de ani, nu am 30 de ani, că şi acordurile scrise de foarte multe ori sunt încălcate” a spus el.

Citește și: Cine-i ia locul lui Teodorovici la Finanțe

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele