Iohannis: “CCR nu are ce să spună despre numirea miniștrilor, dacă Guvernul nu lucrează este că are probabil alte treburi”

0

Președintele  Klaus Iohannis a afirmat, luni seara, la Paris, că nu există  motive pentru ca Guvernul să sesizeze Curtea Constituțională privind amânarea deciziei privind numirea miniștrilor la Dezvoltare Regională și Transporturi. Președintele a apreciat că Executivul nu are motive să reclame că-i este blocată activitatea.

Șeful statului a spus că nu intenționează ca evenimentele legate de Centenar să fie umbrite de ”teme neplăcute” precum remanierile sau dispute politice.  ”Guvernul mi-a făcut o solicitare și o să răspund. Dacă ei se grăbesc peste măsură, îi privește.  Curtea Constituțională nu are ce să spună”, a declarat președintele adăugând apoi că intervalul anunțat de el pentru o decizie este ”mai mult decât rezonabil”.

”Guvernul este complet, nu au decât să-și facă treaba. Nu lucrează pentru că au alte treburi probabil”, a mai spus președintele.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a anunțat, luni, că va elabora un proiect de sesizare a CCR privind refuzul președintelui de a revoca miniștrii de la Dezvoltare Regională și Transporturi și de a semna decretele pentru noile numiri. Toader, care a participat la ședința Biroului Permanent al PSD a precizat că sesizarea va fi depusă dacă președintele nu va semna decretele după 1 decembrie.

”Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, o posibilă sesizare a Curţii Contituţionale, despre un conflict de natură constituţională între Guvernul României, pe de-o parte, şi preşedintele republicii, pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv desemnare a miniştrilor propuşi”, a spus Toader.

Citește și Purtătorul de cuvânt al lui Teodosie: „Sunteți invidioși că nu apucați o tură cu merțanele popilor”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele