Udrea încă la Sofia, decizia de extrădare se va lua azi

0
elena udrea

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia urmează să ia o decizie astăzi în procesul de extrădare a Elenei Udrea. În cazul în care va fi extrădată, fostul ministru va începe în România executarea pedepsei de șase ani de închisoare decisă în dosarul Gala Bute.

 

Pe 20 aprilie, Tribunalul districtual din Blagoevgrad a decis că Udrea va fi extrădată în România, însă decizia a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.

Vezi și Elena Udrea face o ultimă încercare de a scăpa de condamnare în dosarul Gala Bute, dar nu vrea să fie audiată de judecătorii români

Inițial, la Curtea de Apel din Sofia, procesul a fost programat pentru data de 29 aprilie, dar avocații Elenei Udrea au anunțat că nu pot ajunge și a fost amânat pentru 10 mai.

Situația s-a repetat și pe 10 mai, când unul dintre apărătorii bulgari ai fostului demnitar nu a putut ajunge în sala de judecată din cauza unui presupus accident rutier.

Judecătorii au stabilit atunci un nou termen, 18 mai.

Curtea de Apel din Sofia trebuie să soluționeze punerea în aplicare a mandatului european de arestare emis pe numele Elenei Udrea în termen de 60 de zile de la reținerea ei, termen ce expiră pe 6 iunie, conform legislației din Bulgaria.

În cazul în care magistraţii din Sofia vor respinge miercuri contestația, Udrea va fi trimisă în România şi va ajunge la Penitenciarul Târgşor, pentru executarea pedeapsei de 6 ani de închisoare.

Elena Udrea a transmis luni, 16 mai, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă printr-o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casaţie introdus de Elena Udrea, ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obţine rejudecarea dosarului.

Trei avocaţi angajaţi de Udrea au explicat instanţei că fostul ministru a dat o declaraţie în Bulgaria şi nu mai doreşte să fie audiată prin videoconferinţă.

Preşedintele completului de judecată a stabilit, însă, că Udrea trebuie citată în Bulgaria, astfel încât procesul a fost amânat, fiind stabilit termen pentru data de 23 mai.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele