UK sprijină Centrul de Cercetări OncoGen din Timișoara care lucrează la un vaccin anti-COVID-19

Centrul OncoGen, aflat în subordinea Spitalului Județean din Timișoara, nu a primit nici un leu de la statul român

0

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a discutat la telefon cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Cercetări OncoGen, unde este în lucru un posibil vaccin anti-COVID-19, și a anunțat disponibilitatea de a-l sprijini pentru a discuta cu cercetători britanici.

 

„Am apreciat oportunitatea de a afla de la domnul profesor Păunescu despre evoluţia testelor pentru vaccinul său şi suntem deschişi să sprijinim echipa sa pentru a intra în contact cu cercetători britanici, astfel încât să împărtăşească experienţe”, a spus ambasadorul britanic, potrivit unui comunicat de presă.

Andrew Noble a spus că „România ar trebui să fie mândră că a produs un potenţial vaccin, care va contribui la o mai mare cunoaştere a virusului” și a adăugat că ”finanţarea adecvată pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniu sunt singurele elemente care pot învinge acest virus”.

Pfizer testează deja pe oameni un vaccin împotriva Coronavirus

Centrul OncoGen, aflat în subordinea Spitalului Județean din Timișoara, nu a primit nici un leu de la statul român pentru dezvoltarea vaccinului – candidat pentru coronavirus, în ciuda faptului că se află pe lista oficială a Organizației Mondiale a Sănătății cu proiectele similare din toată lumea.

„Ştim că drumul către un vaccin anti-COVID-19 este plin de provocări şi trebuie să fie un efort în condiţii de urgenţă, care să implice guverne, sectorul farmaceutic şi comunitatea oamenilor de ştiinţă din lumea întreagă. În acest context, Guvernul britanic a donat 388 de milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste şi tratamente, iar pe 4 mai a fost una din gazdele conferinţei mondiale a donatorilor, la care au fost strânse 6,5 miliarde de lire sterline din partea guvernelor din lumea întreagă”, a mai spus Andrew Noble, potrivit unui comunicat al Ambasadei Regatului Unit în România.

Virgil Păunescu, șeful OncoGen, este vizat de o anchetă internă a Spitalului Județean după ce s-a autovaccinat cu vaccinul neomologat pentru a observa efectele. El a spus că, în lipsa sprijinului guvernamental, nu poate efectua testele clinice necesare pentru dezvoltarea vaccinului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele