Un camion cu 400 de oi s-a răsturnat în Prahova. Care este starea șoferului

0

Un camion care transporta 400 de oi s-a răsturnat pe drumul dintre Cheia și Măneciu. În urma impactului devastator, 100 de oi au murit și alte 40 au fost rănite, relatează Știrile Pro Tv.

Șoferul de 53 de ani a pierdut controlul volanului

Vehicul de transport care avea încărcate peste 400 de ovine a ieșit de pe carosabil luni seara, pe DN 1A, în județul Prahova. Conform Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Prahova, camionul s-a răsturnat într-o curbă din localitatea Măneciu, cel mai probabil din cauza vitezei excesive.

„Misiune dificilă pentru ca autocamionul era răsturnat pe o parte, singura cale de acces era intrarea din spate, din compartiment în compartiment, uşile de acces fiind blocate de celelalte animale, în viaţă sau decedate”, a declarat Cpt Ion Gerogescu, ISU Prahova. 

Au intervenit la fața locului o mașină de stingere a incendiilor și o ambulanță SMURD. Întreaga itervenție s-a desfășurat pe parcursul a câteva ore. Autoritățile, dar și mulți localnici care au venit la fața locului au încercat să ajute cât mai multe animale speriate și dezorientate.

„Unele dintre ele urmează să fie evaluate din punct de vedere sanitar, urmând să fie tratate corepunzator, restul animalelor care sunt în stare corespunzătoare urmând să fie preluate de către transportator pe cheltuiala domniei sale”, a declarat un medic veterinar.

„Bine că n-are șoferul nimic. E lovit puțin la cap” spune un localnic.

În continuare,șoferul va trebui să ea explicații în fața anchetatorilor. În plus, este bun de plată pentru că trebuie să se ocupe și de transportul și incinerarea animalelor moarte. Medicii veterinari îl pot sancționa și pentru nerespectarea condiţiilor de transport și bunăstare a animalelor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele