Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, a ajuns în România. Primele imagini de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

0

Jill Biden, prima doamnă a Americii, a aterizat în România în jurul orei 17:00 și va merge la baza aeriană de la Constanța pentru a-i vizita pe militarii americani de acolo.

Jill Biden, vizită în România, baza Kogălniceanu, prima oprire

De ce a venit Jill Biden în România?! Câte zile va sta prima doamnă a Americii în țara noastră?!

Prima Doamnă a Americii, va ajunge sâmbătă, 7 mai, la București unde se va întâlni cu voluntarii şi cu profesorii care se ocupă de refugiaţii din Ucraina, alături de soția lui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis.

„Prima Doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România şi Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu aceşti doi aliaţi NATO, va  discuta cu refugiaţii ucraineni, va exprima sprijinul poporului ucrainean şi va exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale vecinilor. ţări, agenţii ale Naţiunilor Unite (ONU) şi organizaţii neguvernamentale (ONG-uri). Dr. Biden este inspirată de rezistenţa şi puterea poporului ucrainean şi speră să transmită că americanii îi sunt alături. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului lui Putin”, a transmis vineri dimineaţă Biroul Primei Doamne a SUA.

Vizita soției președintelui american în România nu este singura. De la București, Jill Biden  va pleca în vizită, la Bratislava, în Slovacia. Urmează ca luni, 9 mai, de Ziua Europei, Prima Doamnă a SUA se va întâlni cu președintele Slovaciei Zuzana Caputova la Palatul Prezidențial din Bratislava. După vizita sa la palat, Prima Doamnă va pleca spre Baza comună Andrews.

Ce activități va avea Jill Biden în România?! Programul vizitelor sale

Jill  Biden a vizitat Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu lideri militari ai SUA şi a NATO. Ea va sta la masă alături de soldaţi şi va vizita militarii aflaţi în bază înainte de a pleca spre Bucureşti Sâmbătă, 7 mai, ea va fi informată în legătură cu eforturile umanitare din partea agenţiilor ONU, ONG-urilor şi Guvernului României, la Ambasada SUA la Bucureşti, apoi va discuta personalul ambasadei.

„Ulterior, se va întâlni cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a-şi exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul României faţă de refugiaţii ucraineni. La fel ca doamna Biden, după ce a devenit Prima Doamnă, doamna Iohannis şi-a păstrat postul de profesoară de engleză. Predă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu, România. În urma întâlnirii cu Prima Doamnă a României, dr. Biden va vizita o şcoală publică din Bucureşti care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi. Ea va vorbi cu cadre didactice ucrainene şi românce şi va interacţiona cu elevi ucraineni refugiaţi şi cu elevi români în sălile de curs, potrivit anunţului oficial. Ulterior, Jill Biden va discuta cu cadre didactice şi mame ucrainene. Ea va pleca apoi spre Bratislava, Slovacia, unde va avea un program similar şi o întâlnire cu preşedintele Zuzana Caputova.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele