Un cuplu riscă 6 ani de închisoare, după ce a furat nisip de pe o plajă din Italia

0

Un cuplu din Franța riscă șase ani de închisoare, după ce a fost prins transportând 40 de kilograme de nisip, pe care le luase de pe o populară plajă din Sardinia.

Cei doi le-au declarat polițiștilor că voiau să ia acasă nisipul, drept suvernir, și că nu au realizat că acest gest reprezintă o infracțiune. De aceea, acum francezii riscă între 1 și 6 ani de închisoare pentru furt, fiind acuzați că și-au însușit un bun public, informează BBC News.

Francezii aveau ascunse în mașină 14 sticle de plastic pline cu nisip luate de pe o plajă din Chia, în sudul Sardiniei. Descoperirea a fost făcută chiar când se pregăteau să urce pe un feribot spre Toulon, Franța.

„Plajele cu nisip sunt una dintre cele mai populare atracții din Sardinia. Sunt două amenințări: una este eroziunea, care este parțial un fenomen natural și parțial indus de creșterea nivelului mării din cauza schimbărilor clinatice, iar a doua amenințare sunt turiștii care fură nisipul”, a spus Pierluigi Cocco, specialist pe probleme de mediu și rezident în capitala Sardiniei, Cagliari.

Nisipul alb din Sardinia este considerat proprietatea statului și este interzisă mutarea lui de pe insulă. Ani la rând, rezidenții s-au plâns de furtul de resurse naturale, între care nisipul.

De aceea, în 2017 a fost promulgată o lege care prevede că orice formă de comerț cu nisip, marmură sau scoici este ilegală. De obicei, infracțiunea e pedepsită cu o amendă de până la 3.000 de euro. Unii dintre turiștii care fură nisip îl vând online la licitație, mai scrie BBC News.

Totodată, accesul pe plaja roz de pe insula Budelli, situată la nord-est de Sardinia, a fost interzis, autoritățile fiind îngrijorate cu privire la viitorul acestui loc.

Citeşte şi Sfatul medicului: nu stați la soare între 11.00 și 16.30; aplicați creme cu factor de protecție mare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele