Un director din Ministerului Transporturilor reținut pentru luare de mită

Scandalul navelor cumpărate la suprapreț de către ARSVOM, în care sunt implicați și membrii PNL

0

Un director din Ministerului Transporturilor a fost reținut 24 de ore pentru luare de mită. Petre Neacșa este bănuit că a primit mită în cazul navelor supraevaluate de la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

 

Vezi și Cătălin Drulă: Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare va fi desfiinţată

Procurorii DNA Constanța anunță că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Petre Neacșa, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Petre Neacșa deține funcția la ARSVOM din timpul guvernării PSD.

Vezi și Penalii din PNL au făcut presiuni pe Drulă. Ministrul USR a rezistat. Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, printre ”înregistrați”

Acesta e acuzat de luare de mită.

Potrivit ordonanței procurorilor, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a cumpărat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate, patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA).

Neacșa a primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.

Concret, în perioada septembrie 2020 – mai 2021, acesta a primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare cumpărării ambarcațiunilor respective.

Lui Neacșa i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Joi va fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele