Cătălin Drulă: Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare va fi desfiinţată

0
Drula, Dumitrescu, PNL, USR

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare va fi desfiinţată. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din Timișoara.

 

Ministrul Drulă a spus că salută demersul procurorilor DNA care au început o investigație la agenția aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, acuzațiile magistraților fiind de luare de mită, trafic de influență, constituire de grup infracțional, spălare de bani și abuz în serviciu.

Agenția a devenit cunoscută din cauza discuțiilor dintre o serie de lideri PNL și ministrul Drulă. Oameni ca președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu încercau să păstreze conducerea coruptă a Agenției pentru a putea face profit cu nave vândute la suprapreț statului român.

Vezi și Penalii din PNL au făcut presiuni pe Drulă. Ministrul USR a rezistat. Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, printre ”înregistrați”

Cinci inculpați au fost plasați în arest la domiciliu de Tribunalul Constanța, pentru o perioadă de 30 de zile, inclusiv directorul ARSVOM, Daniel Manole.

”Noi aveam un control pornit la cererea mea, control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe seria de achiziții. Această agenție va fi desființată, am discutat și cu premierul și și-a dat acordul, iar atribuțiile ei vor fi preluate de IGSU. De fapt nici nu-și avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acționat vedem și aceste acuzații. E un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competențe grave. Vom desființa această agenție”, a transmis Cătălin Drulă, duminică.
Ministrul Transporturilor a mai anunțat că a dispus controale și la celelalte instituții care apar în stenogramele DNA și că a dispus schimbarea conducerii acestora.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele