Un loc de parcare din București a ajuns să coste mai mult decât mașina pentru care a fost cumpărat

0

În București, numărul locurilor de parcare a devenit demult insuficient. Astfel, în decizia de a achiziționa o locuință nouă trebuie să fie inclusă și posibilitatea de a parca vehiculul în apropiere. În cazul blocurilor vechi, șoferii „sunt la mâna” primăriei, dar în cazul celor noi, dezvoltatorii țin cont de acest aspect. Cu toate acestea, prețul unui loc de parcare într-un imobil nou poate fi extrem de ridicat.

Prețurile cuprinse între 5.000 și 7.000 de euro sunt la ordinea zilei, însă, în cazul unor proprietăți premium, se poate vorbi de costuri ce depășesc prețul unui autoturism de clasă medie.

Compania de brokeraj imobiliar Neofort Biz oferă spre vânzare apartamente în mai multe complexuri rezidențiale noi, prețurile locurilor de parcare fiind, și în acest caz, extrem de mari: în ansamblul Neofort Rezidențial 64, situat în Zona Calea Moșilor – Foișorul de Foc, costul unui loc de parcare la subsol este de 10.000 euro + TVA; în ansamblul Neofort Rezidențial 79, situat în zona Popa Nan – Calea Călărași, prețul unui loc de parcare la subsol crește la 15.000 euro + TVA.

Citește și Primar PSD, despre românii din Diaspora: “Gunoaie, slugi occidentale, spălători de bude în occident!”. Primarul: E de pe un cont fals

Impact Developer & Contractor dezvoltă în prezent două proiecte pentru care sunt disponibile pentru achiziție locuri de parcare: Greenfield Residence, adresat segmentului mediu și Luxuria Domenii Residence, adresat segmentului premium. „În Greenfield sunt disponibile în faza actuală de dezvoltare numai parcări suprateran,  ce sunt vândute la acest moment la prețul de 6000 de euro. În Luxuria, parcările destinate rezidenților sunt construite în subteran pe două niveluri și sunt vândute în prezent la prețul de 16.400 de euro”, transmit reprezentanții dezvoltatorului imobiliar.

Pe de altă parte, reprezentanții firmei de consultanță imobiliară Cushman&Wakefield  Echinox au oferit detalii legate de prețul mediu de închiriere a unui loc de parcare în București. Astfel, acesta poate fi de 100 – 130 euro/lună în zonele centrale, 70 – 100 euro/lună în zone semicentrale și 50 – 90 euro/lună în zone periferice. Prețurile sunt valabile în cazul parcărilor aferente clădirilor de birouri.

În cazul celor care au avut norocul de a „prinde” unul din locurile de parcare oferite de primării, aceștia trebuie să plătească anual sume cuprinse între 35 și 100 de lei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele