Un marinar român, ostatic în Oceanul Atlantic

1

Un tanc petrolier, cu 23 de marinari la bord, a fost atacat de pirați în Oceanul Atlantic. Potrivit primelor informații, printre marinarii răpiți se află un român, un rus și doi filipinezi, transmite Sindicatul Liber al Navigatorilor.

 

Potrivit SLN, patru navigatori (doi filipinezi, un rus si un conational) au fost răpiți în ultimul atac de piraterie din Golful Guineei care a implicat un tanc petrolier.

Sindicatul Liber al Navigatorilor, împreună cu organizațiile navigatorilor din toată lumea reunite sub ITF, consideră că zona Golfului Guineea trebuie securizata cât mai urgent din acest punct de vedere.

„Pirateria este un real pericol pentru navigatori și nu de puține ori aceste atacuri barbare au dus la pierderea vieții a mai multor navigatori, în ciuda faptului că aceste răpiri vizează direct un scop material, acela de a obține sume de bani din partea răpitorilor”, spun reprezentanții SLN.

Vezi și Cod galben de ninsori în Capitală și alte 7 județe

Atacul tancului Agisilaos, înregistrat în Insulele Marshall, a fost raportat ieri seara, pe 29 noiembrie 2020, în timp ce acesta se afla în marș, la 5 mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei și la 22 de mile marine la vest de Togo.

„Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetățeni ruși, români și filipinezi”, transmite Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Nava se află acum în siguranță cu restul echipajului la bord. Autoritățile au fost notificate.

Acesta este cel de-al 24-lea incident de răpire confirmat în apele Golfului Guineei în 2020, cu 122 de echipaje răpite de pe nave, arată datele din Dryad. Atacul este raportat în spatele unui șir de răpiri reușite în zonă în ultima lună.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele