Un politician român este implicat în angajarea românilor la abatorul COVID din Germania

0

Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle, a spus că un politician român ar fi implicat în plasarea de muncitori din România la abatoarele din Germania. Cel puțin o mie de români sunt infectați cu noul coronavirus în Germania, cei mai mulți dintre ei la un abator Toennies din landul Renania de Nord-Westfalia.

 

„Am reușit să aflu, deocamdată, de la oamenii care au fost aduși de aceste firme, de la sindicatele care se ocupă de consilierea lor, din păcate nu și de la firmele care racolează oameni în România și care îi țin aici în condiții improprii pentru locuit. O parte dintre acești subcontractori au fost condamnați în urmă cu trei-patru ani, a avut loc un proces la Duisburg, numit atunci de presă „războiul mafiei abatoarelor” în care principalul acuzat, un om de afaceri german, a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Era vorba despre evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Au fost condamnați cel puțin și trei români din firme de intermediere, Al patrulea a reușit să plece, a ajuns în România, și-a schimbat identitatea, găsit de Interpol a decis să se sinucidă”, a spus Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle.

996 de români sunt infectați la abatorul din Germania

Politicieni din România sunt implicați în ”racolarea” de muncitori pentru Germania și că zilele următoare va publica noi informații „care au legătură cu politicieni influenți din România”. „Putem spune că este vorba despre baroni locali (…) care au legături cu aceste firme. Persoana despre care vorbesc este activă politic în România. La Deutsche Welle vom oferi zilele următoare mai multe informații”, a subliniat ea.

Jurnalista a spus că are documente care arată că muncitorii români aflați în carantină sunt informați că-și vor primi doar 60-70% din salariu, deși statul germani suportă cheltuielile în întregime.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele