Ungaria cumpără petrol rusesc cu cât vrea

0
- Reclama -

Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrol, a anunţat sâmbătă ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior Péter Szijjártó pe pagina sa oficială de socializare. Ungaria este iarăși tributară politicii de supunere față de resursele din Rusia, cu toate că există alternative în Europa democratică.

 

Conform MTI, Péter Szijjártó a scris: Uniunea Europeană introduce plafonarea preţului petrolului, cu toate că ar fi timpul ca Bruxelles-ul să îşi dea seama că aceste măsuri şi altele similare afectează cel mai mult economia europeană.

În opinia lui Péter Szijjártó ar fi necesară creşterea cantităţii resurselor energetice, ceea ce ar reduce preţurile.

“În timpul negocierilor privind plafonarea preţului petrolului, am luptat mult pentru interesele Ungariei şi, în final, am reuşit: Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului petrolului” a subliniat ministrul.

Ministrul a adăugat că, prin această decizie, s-a reuşit încă o dată protejarea securităţii energetice a Ungariei.

- Reclama -

Vezi și Turcia şi-a dublat importurile de petrol din Rusia în 2022

Uniunea Europeană a stabilit vineri să plafoneze preţurile petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după câteva zile de negocieri intense referitoare la nivelul corespunzător şi după ce Polonia a acceptat acordul care ar urma să fie anunţat oficial duminică.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele