Ungaria face autostradă până în România cu bani de la UE

0
- Reclama -

La unii se poate, la alții nu. În Ungaria, țara condusă cel puțin declarativ de un eurosceptic convins Viktor Orban, se constriește o autostradă până în România cu bani de la UE.

Ungaria a obţinut bani europeni pentru finalizarea ultimului tronson al autostrazii care ajunge la graniţa României, la Borş.  Anunţul a fost făcut de comisarul european Corina Creţu, iar presa maghiară scrie că finanţarea este de 265 de milioane de euro.

Drumul ar trebui să continue, în ţara noastră, cu Autostrada Transilvania, ale cărei lucrări au început în 2003 şi pentru care încă nu există vreun termen de finalizare a întregului traseu. Şantierul pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Borş este închis de mai mult de un an şi jumătate, după ce contractul a fost reziliat. Din cei 600 de kilometri, cât ar trebui să aibă A3, între Borş şi Bucureşti, mai puţin de 100 sunt deschişi circulaţiei.

Citește și Viktor Orban a reuşit să îl alunge pe George Soros din Ungaria. Anunţul fundaţiei conduse de multimiliardar

 

Chiar dacă liderul de la Budapesta și-a făcut un renume în întreaga Europă prin declarațiile sale anti europene și este tot mai discutată o apropiere față de Putin, când vine vorba de beneficii de pe urma UE, premierul mahiar nu se mai încrucă în conspirații. Deci iată cum pe vecinii maghiari când vine vorba de autostrăzi nu îi mai încurcucă nici o conspirație, accesând fonduri europene, spre deosebire de liderii de la București, unde aceste fonduri atrase sunt aproape inexistente în ultima perioadă de timp, găsind vinovați care li se opun „binelui României” la tot pasul.

- Reclama -

 

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele