Unilever ar putea anunța mâine că își mută sediul central la Rotterdam

0

Unilever ar putea decide să-și mute sediul central de la Londra, la Roterdam, pentru a se proteja de efectele Brexit-ului, iar mutarea va lovi brutal economia britanică, mai ales că nu e prima companie care-și trimite pe continent sediul central.

Potrivit Sky News, autoritățile britanice ar fi fost deja înștiințate, inclusiv premierul Theresa May.

Anunțul oficial e așteptat mâine și e efect al unei analize care a durat mai multe luni de zile, și care va restrânge managementul central al companiei la un singur oraș, mai ales că Unilever încă stinge focuri aprinse după tentativa de preluare ostilă venită anul trecut din partea Kraft Heinz anul trecut.

Plecarea Unilever – la nivel de management – va produce o lovitură serioasă pentru autoritățile centrale britanice, care încearcă să atenueze pe cât posibil efectul votului din 2016, care a decis ieșirea Marii Britanii din UE.

169.000 de angajați

Unilever are 169.000 de angajați, dintre care 7.500 în Marea Britanie și deține mărci precum Dove, Dero, Rexona, Knorr, Cif, Domestos, Lipton etc.

Compania a raportat un profit de 8,15 miliarde de euro pentru anul trecut, provenit, în mare parte, din afacerile derulate în țările emergente.

Sursa: Unilever ar putea anunța mâine că își mută sediul central la Rotterdam

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele