UPDATE: Orban și miniștrii săi au decis: primarii se aleg în două tururi

0

Guvernul își angajează răspunderea în fața Parlamentului pe legea privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

 

”PNL susține alegerea primarilor cu 50% plus unul din voturile cetățenilor Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50% plus unul. Proiectul a fost ”parcat” neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea de către plenul Camerei. Ca atare am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi”, a spus Orban.

Ce spune Ciolacu, liderul PSD

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD, alături de UDMR (speriați că vor pierde multe posturi de primar), vor depune moțiune de cenzură împotriva guvernului.

”O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR. Și vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă această moțiune. Nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. Să nu ne cereți să promovăm un membru de partid pentru funcția de prim-ministru. Propunerea va fi alta decât un membru de partid din interiorul PSD”, a declarat Ciolacu la conferința de alegeri a conducerii PSD O

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele