Ursula von der Leyen: Ucraina trebuie să câștige acest război

1
- Reclama -

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a declarat că războiul din Ucraina pune sub semnul întrebării ordinea internațională, în cadrul unui discurs rostit la Forumul Economic Mondial, reunit la Davos

Ea a afirmat că, deși scopul Forumului de la Davos este să discute despre cum se poate construi o lume mai bună, acum discuțiile sunt concentrate asupra invadării Ucrainei de către o Rusie a lui Vladimir Putin care practică un război ce „vine din alt secol”.

„Nu este vorba doar de supraviețuirea Ucrainei sau de securitatea europeană. Este vorba despre punerea sub semnul întrebării a întregii ordini internaționale”, a spus von der Leyen.

„Ucraina trebuie să câștige acest război, iar agresiunea lui Putin trebuie să fie un eșec strategic”, a subliniat sefa Comisiei Europene

Von der Leyen afirmă că Ucraina are nevoie acum de sprijin bugetar direct, motiv pentru care CE a propus un pachet de asistență financiară de 10 miliarde de dolari, cel mai mare pachet de asistență financiară acordat vreodată unei țări terțe.

Iar Von der Leyen spune că și activele rusești înghețate în străinătate ar putea fi folosite pentru a finanța reconstrucția Ucrainei: „Nu ar trebui să lăsăm nimic neatins, inclusiv posibila folosire a activelor rusești pe care le-am înghețat”

- Reclama -

Vezi și: UPDATE: Prorusul și pro-putinistul Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore; acuzație de trădare de țară

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele