USR atacă rectificarea bugetară

0
drula usr
Drulă, USR

USR transmite, vineri, că prima rectificare bugetară din 2022 demonstrează că PSD-PNL-UDMR acţionează precum un parazit care îşi consumă gazda.

 

”Nu le pasă decât de ei şi de grupurile de interese care îi menţin la putere”, afirmă formaţiunea. USR atrage din nou atenţia că suntem în plină criză economică, iar PSD şi PNL au crescut cheltuielile în neştire: PNDL 3 Anghel Saligny, pensii speciale, sporuri aberante, creşteri de salarii în ministere şi agenţii, scheme de ajutor de stat pentru grupuri de interese.

Rectificarea bugetară prevede cheltuieli suplimentare de aproape 34 de miliarde de lei, dar numai 3,2 miliarde de lei merg către investiţii. Restul, în datorii şi în consum. Guvernul Ciucă pur şi simplu ignoră o problemă, în loc să încerce să o rezolve, spune USR.

„Guvernul se împăunează acum cu încasări suplimentare, dar refuză să spună că, de fapt, aceste venituri sunt rezultatul inflaţiei care a sărăcit fiecare român în parte. Dobânzile au crescut foarte mult, pentru că Guvernul Ciucă, lipsit de credibilitate, a reuşit să împrumute România la cele mai mari costuri din Uniunea Europeană”, susţine senatoarea Anca Dragu, fost ministru al Finanţelor.

Potrivit USR, ”mai grav este că rectificarea arată că nici PSD, nici PNL nu au de gând să facă niciun pas în spate de la creşterea galopantă a cheltuielilor statului”.

”USR atrage din nou atenţia că suntem în plină criză economică, iar PSD şi PNL au crescut cheltuielile în neştire: PNDL 3 Anghel Saligny, pensii speciale, sporuri aberante, creşteri de salarii în ministere şi agenţii, scheme de ajutor de stat pentru grupuri de interese, toate acestea trebuie plătite de români, care suportă şi inflaţia şi taxele noi pe care Coaliţia spunea că nu le va impune. Un guvern responsabil ar fi strâns cureaua şi nu ar fi crescut taxele. Dar PSD şi PNL i-au minţit din nou pe români”, afirmă USR.

USR: PSD, PNL şi UDMR nu au soluţii reale la criza energiei

În comunicat se arată că ”rectificarea mai arată că schema de plafonare a preţurilor la energie este cea mai mare lovitură dată finanţelor publice anul acesta, aşa cum USR a avertizat de la început”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele