USR o vrea pe Rovana Plumb audiată în Parlamentul de la București. Plumb în posibil conflict de interese, dar dezincriminat de PSD

0

USR cere audierea Rovanei Plumb, propusă de Guvern pentru postul de comisar european, în Parlamentul de la București, înaintea audierii din Parlamentul European. Premierul Viorica Dăncilă a trimis Parlamentului abia vineri informarea oficială privind nominalizarea acesteia, deși legea prevede că Guvernul trebuie să informeze Parlamentul despre propunerile pe care le face pentru diverse funcții în cadrul Uniunii Europene.

Deputatul USR Iulian Bulai anunță că a cerut, marți, conducerii Comisiei de Afaceri Europene, să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii.

„Îi solicit și direct lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, să programeze de urgență audierea Rovanei Plumb în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului – nu de alta, dar miercurea viitoare ea va fi audiată în Parlamentul European și poate PSD nu ne face iar de râsul continentului. Mai mult decât a făcut-o deja, propunându-i Ursulei von der Leyen o incompetentă de partid cu grave probleme de corupție”, mai afirmă Bulai.

El precizează că USR va face și o solicitare oficială în Biroul Permanent pentru organizarea imediată a audierii.

Plumb a scăpat de o posibilă răspundere penala grație PSD care a dezincriminat parțial conflictul de interese

Potrivit unei anchete de presă din 2017, semnate de jurnalistul Cătălin Prisacariu, pe atunci la cotidianul România liberă, în perioada în care Ion Neculăescu a împrumutat-o pe Rovana Plumb cu 63.000 de lei, el și-a ipotecat hotelul ca să obțină un împrumut de 364.000 de euro ca să poată să își plătească impozitele și taxele.

”Cu alte cuvinte, în timp ce Ion Neculăescu dădea, generos, cu împrumut 63.000 de lei pentru PSD prin intermediul Rovanei Plumb, firma lui avea nevoie de o sumă de șase ori mai mare ca să plătească taxe la stat”, a conchis jurnalistul.

Răsplata a venit în februarie 2017, când Plumb a devenit ministrul Dezvoltării în Guvernul Grindeanu, unul dintre fiii lui Neculăescu, Laurențiu, a ajuns secretar de stat în ministerul condus de Rovana Plumb.

Rovana Plumb și-a făcut sediu de campanie în hotelul lui Neculăescu, în 2012

Potrivit unor surse judiciare, toată această afacere cu bani împrumutați de Rovana Plumb, precedată sau urmată de avantaje pentru familia Neculăescu, ar fi putut face obiectul unei anchete penale pentru conflict de interese.

Fapta a fost însă dezincriminată în iulie 2017 de PSD. ”Fapta de îndeplinire a unui act (de numire în funcție) după ce a primit foloase „de orice natură” – în cazul nostru, împrumutul – a fost dezincriminată intenționat, ca variantă a conflictului de interese, de către PSD, în iulie 2017. Împiedica recompensarea clientelei politice”, au explicat pentru G4media surse judiciare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele