USR va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei

0
ciolos

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre priorităţile partidului în noua sesiune parlamentară, că aceste vizează câteva domenii importante, educaţie, justiţie, mediu şi chestiuni legate de muncă şi afaceri sociale.

 

”Toate iniţiativele vor avea în vedere punerea în practică a PNRR”, a mai arătat liderul USR, precizând că reprezintă o prioritate, aşa cum trebuie să fie şi pentru actuala coaliţie de guvernare. USR va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, a mai anunţat Cioloş.

„Confirm încă odată faptul că USR va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, la începutul acestei sesiuni parlamentare”, a spus preşedintele USR, arătând că a solicitat în mai multe rânduri adoptarea de măsuri care să reducă facturile forate mari la energie şi au venit şi cu propuneri în acest sens.

„Am tras şi noi concluzii alături de mulţi cetăţeni ai României care plătesc în continuare facturi mari, faptul că felul cum a fost gestionat acest subiect este unul catastrofal, şi asta are impact asupra buzunarelor cetăţenilor. Din păcate, liderii coaliţiei PSD şi PNL au continuat cu acelaşi lidership în Guvern pe domeniul energiei”, a spus Cioloş, acuzând actuala coaliţie că nu a venit cu soluţii.

„Au preferat să păstreze aceeaşi persoană în fruntea ministerului, cu toate că deja e foarte clar că i-a cam atins limitele de competenţă pe acest domeniu, aşa încât vom crea această oportunitate, să avem în Parlament o discuţie pe acest subiect şi pentru ca parlamentarii să poată să spună, prin votul lor dacă într-adevăr administrarea Ministerului Energiei de acest ministru este una bună sau nu, pentru că, cred că pentru cetăţeni lucrurile sunt foarte clare”, a spus Dacian Cioloş.

Liderul USR a mai amintit şi alte priorităţi precum masa caldă în şcoli şi şcoala după şcoală, proiecte care vor fi susţinute în această sesiune, precum şi îmbunătăţirea învăţământului dual.

„Toate iniţiativele legislative şi amendamentele pe care le vom depune vor avea în vedere şi punerea în aplicare a reformelor prevăzute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care rămâne pentru noi o prioritate, aşa cum va trebui să fie o prioritate şi pentru majoritatea parlamentară”, a declarat Dacian Cioloş, preşedintele USR.

McDonald’s are cele mai bune vânzări din ultimii 30 de ani

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele