Va atinge Bitcoin 100.000 de dolari în 2022? Ce spun specialiștii

0
- Reclama -

După ce Federal Reserve din SUA a intervenit în piața criptomonedelor la sfârșitul anului, scutind de taxe în mare măsură alte active de risc, s-a dovedit că politica băncii centrale joacă un rol cheie în viitoarele perspective privind tokenurile în 2022.

În ce măsură Fed-ul lui Jerome Powell va înăspri politica pentru a opri inflația? Răspunsul la această întrebare ne va ajuta să înțelegem dacă Bitcoin își va urma în continuare creșterea de 60% din 2021 cu un alt an profitabil, spun unii analiști.

O altă variantă de gândire susține că, pe măsură ce companiile Meta Platforms Inc. (fostul Facebook) și Apple Inc. se extind în noul domeniu numit metavers și consumatorii se conformează și acumulează tot mai multe token-uri nefungibile (NFT), acest lucru va împinge piața cripto mai sus, indiferent de forțele macroeconomice aflate în piață.

Un exemplu relevant este vânzarea de anul trecut a unei opere de artă NFT pentru 69,3 milioane de dolari la Christie’s sau că un grup de entuziaști crypto a strâns 40 de milioane de dolari pentru a încerca să cumpere o copie rară a Constituției SUA, pierzând la limită licitația în fața miliardarului Ken Griffin.

Ei arată de asemenea că randamentul bitcoin și al altor criptomonede a fost net peste cel al piețelor bursiere, în pofida faptului că și acestea s-au bucurat de un an record în 2021.

- Reclama -

Optimism privind Bitcoin – Ce este sentimentul pieței de ”Bullish”

Sentimentul pieței este atitudinea dominantă generală a investitorilor în ceea ce privește dezvoltarea prețurilor anticipate pe o piață. Totodată, ”Bullish” este un sentiment de creștere a pieței.

„Suntem optimiști în ceea ce privește Bitcoin-ul, pe baza indicatorilor noștri de urmărire a tendințelor pe termen lung”, a declarat Katie Stockton, fondatoare și managing partner al Fairlead Strategies LLC, într-un e-mail, scrie Bloomberg.

„Noi presupunem că trendul ascendent pe termen lung va continua și că un având mai decisiv ar permite o mutare impresionantă către 90.000 de dolari. Pentru moment încă ne aflăm într-o fază de corectare”, explică ea.

Antoni Trenchev, partener la firma elvețiană de finanțe descentralizate Nexo, spune în schimb că „principalul factor care va influența bitcoin și criptomonedele în 2022 va fi politica băncilor centrale”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele