Vaccinarea cu AstraZeneca, bântuită de neîncredere

1
vaccin astrazeneca
COVID-19 / Coronavirus vaccine / AstraZeneca

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că în ultimele 24 de ore au fost aproximativ 7.000 de anulări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, dar a precizat că au fost peste 42.000 de persoane care s-au programat. El a precizat că suspiciunile faţă de vaccinul AstraZeneca au crescut neîncrederea faţă de toate vaccinurile.

 

„Majoritatea locurilor la acest momentu sunt ocupate chiar şi pentru centrele unde avem vaccin de la AstraZeneca. În ultimele 24 de ore au fost aproximativ 7.100 de anulări însă în acelaşi timp au fost peste 42.000 de persoane care s-au programat. Este un lucru foarte bun, o să mă întrebaţi, dar cei 7.000 i-aţi pierdut? Există o neîncredere în acest tip de vaccin şi pentru acest lucru avem destul de mult de muncă pentru a recâştiga încrederea”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că la un moment dat au fost peste 80.000 de programări anulate, dar aceste locuri au fost ocupate între timp. Gheorghiţă a mai transmis că aceste persoane au considerat că probabil nu este momentul să se vaccineze având în vedere situaţia analizată la nivel european în privinţa vaccinului de la AstraZeneca.

„Sunt persoane care vor să se vaccineze, fie au considerat că nu este momentul dat fiind faptul că a fost această problemă analizată la nivel central european de siguranţă, acel semnal de apariţie a trombozelor şi cazurile de evenimente trombo-embolice. Avem un raport al Agenţiei Europene a Medicamentului care confirmă siguranţa şi eficacitatea acestui vaccin şi avem o recomandare clară de a continua vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele